Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Boțan: Nu e exclus că unii deputați își vor negocia un loc în listele electorale, în schimbul votării Acordului

1 iul. 2014,, 08:00   Politică
5104 4
Foto: noi.md
Analistul politic Igor Boțan nu exclude că ratificarea Acordului de asociere de către deputații coaliției majoritare va fi făcută în baza unor aranjamente stabilite între deputații care vor să-și asigure locuri de top în listele electorale, la următoarele alegeri. O declarație în acest sens a fost făcută de Boțan în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Potrivit lui Boțan, unii deputați ar putea să voteze pentru ratificarea Acordului doar cu scopul de a obține un loc în listele electorale ale partidelor. În opinia analistului, asemenea aranjamente nu ar fi o premieră pentru clasa politică de la Chișinău, în condițiile în care și numirile în posturi-cheie au avut loc anterior în urma unor negocieri politice.

„Cei care, eventual, se pot eschiva de la votul pentru ratificarea Acordului de asociere pot condiționa cu un locușor în topul listelor de candidați. Cunoaștem fizionomia și fiziologia politicienilor, trebuie să recunoaștem că nu este cea mai frumoasă și cea mai adorabilă”, a explicat Boțan.

Totodată, analistul a explicat că refuzul comuniștilor de a susține ratificarea documentului ține de o strategie electorală bine pusă la punct.

„Comuniștii nu își pot permite să-l voteze pentru a nu pierde teren în fața oponenților de pe același segment al spectrului politic, de pe segmentul euroasiatic”, a menționat Boțan.

Anterior, președintele Parlamentului, Igor Corman, a anunțat că Acordul de asociere cu UE va fi ratificat de Parlament în această săptămînă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?