X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputații stabilesc cînd va fi ratificat Acordul de asociere cu UE (FOTO)

1 iul. 2014,, 09:45   Politică
3756 2
Foto: noi.md
Membrii Biroului permanent al Parlamentului urmează să stabilească în cadrul ședinței de astăzi data ratificării Acordului de asociere cu UE. Proiectul Acordului a fost transmis de către președintele Nicolae Timofti legislativului după ce a fost aprobat în ședința de Guvern din 28 iunie.

Potrivit spicherului Igor Corman, documentul a fost înregistrat și remis deja comisiilor parlamentare pentru examinare, iar ratificarea lui este o prioritate a legislativului pentru această săptămînă. Corman a precizat că după ratificarea documentului localitățile din întreaga republică vor beneficia de mai multe proiecte de dezvoltare regională prin accesarea fondurilor europene.

Documentul prevede perioade de tranziție de pînă la 10 ani, timp în care autoritățile pot negocia unele prevederi ale Acordului sau introduce taxe vamale pentru produsele importate din UE.

Acordul de asociere dintre Moldova și UE a fost semnat pe 27 iunie la Bruxelles. Documentul urmează a fi ratificat de toate statele membre ale Uniunii Europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?