Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Corman: Comuniștii vor regreta că nu au susținut Acordul de asociere cu UE

30 iun. 2014,, 15:35   Politică
5865 19
Foto: noi.md
„Fracțiunea Partidului Comuniștilor va comite o greșeală istorică, dacă nu își va da votul pentru ratificarea Acordului de asociere cu UE”. Opinia aparține președintelui Parlamentului, Igor Corman, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate la Prime TV.

Corman se arată convins că decizia comuniștilor de a se opune asocierii Republicii Moldova la UE se va reflecta negativ asupra situației din interiorul partidului.

„Eu cred că ei fac o greșeală istorică și vor regreta în viitor decizia, fiindcă va lăsa o amprentă foarte negativă asupra situației din acest partid, asupra evoluției din acest partid, or într-adevăr sîntem într-un moment istoric și continui să sper că poate cineva dintre deputații comuniști își va revedea poziția”, a explicat Corman.

Spicherul legislativului a ținut să precizeze că Acordul de asociere cu UE va fi ratificat și fără susținerea comuniștilor, fiind convins că toți cei 53 de deputați din Coaliție, precum și cîțiva neafiliați vor vota pentru ratificarea documentului.

„Se fac multe speculații legate de numărul de voturi. Nu pot să-mi închipui că cineva dintre cei 53 de deputați care sînt parte componentă a acestei coaliții nu vor vota pentru acest acord. Este evident că și liberalii vor vota, mai avem și cîțiva neafiliați care vor vota”, a menționat Corman.

Anterior, deputatul liberal Valeriu Munteanu a anunțat că documentul va fi examinat mîine în comisiile parlamentare și ar putea fi ratificat miercuri în legislativ. Documentul a fost publicat în trei volume și are circa 900 de pagini.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?