Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Marea Britanie va rămîne în UE; Cameron și Junker au ajuns la un acord

30 iun. 2014,, 13:45   Externe
3745 0
Foto: diariopanorama.com
Premierul britanic David Cameron și președintele Comisiei Europene Jean Claude-Juncker doresc să lucreze împreună pentru a îmbunătăți competitivitatea Uniunii Europene, a anunțat duminică un purtător de cuvînt al lui Cameron.

„Cei doi au discutat despre modalități de colaborare pentru a face UE mai competitivă și mai flexibilă. Primul ministru a salutat angajamentul lui Juncker pentru a găsi un acord convenabil pentru Marea Britanie, iar Juncker s-a angajat să găsească o soluție pentru a liniști îngrijorările politice ale Regatului Unit”, a precizat purtătorul de cuvînt într-un comunicat.

Cameron l-a apelat telefonic pe Juncker pentru a-l felicita pentru desemnarea în calitate de președinte al Comisiei Europene după ce a condus o campanie dură împotriva acestuia.

Vineri, șefii de stat și de guvern europeni i-au făcut o surpriză neplăcută premierului britanic, în contextul în care 26 dintre ei au ales să sprijine candidatura lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene, singuri împotriva fostului premier luxemburghez fiind Cameron și omologul său ungar Viktor Orban.

Cameron a avertizat recent statele UE că nominalizarea lui Jean-Claude Junker la preşedinţia CE ar putea avea efecte negative pentru fiecare ţară, României, Bulgariei şi Poloniei transmiţîndu-le că riscă să rămînă fără protecţie în faţa Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?