Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cameron: Desemnarea lui Junker "complică" menţinerea Marii Britanii într-o Uniune Europeană reformată

28 iun. 2014,, 15:30   Externe
5997 3
Foto: obozrevatel.com
Desemnarea lui Jean-Claude Junker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene "complică" lucrurile din punctul de vedere al menţinerii Marii Britanii "într-o Uniune Europeană reformată", afirmă premierul britanic, David Cameron.

"Nominalizarea domnului Juncker complică lucrurile din punctul de vedere al menţinerii Marii Britanii într-o Uniune Europeană reformată", a spus Cameron, conform AFP.

Întrebat dacă există riscul retragerii Marii Britanii din UE, Cameron a răspuns: "Dar ceea ce cred eu este imposibil? Nu".

Premierul conservator britanic a promis organizarea în 2017 a unui referendum pe tema relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

"Este o zi tristă pentru Europa; există riscul diminuării atribuţiilor guvernelor naţionale", a spus Cameron. "Le-am transmis liderilor europeni că ar putea regreta toată viaţa această nominalizare", a insistat Cameron, care consideră că Junker este "persoana greşită" pentru funcţia de preşedinte al CE.

Jean-Claude Juncker a fost desemnat de şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European. "Decizia a fost luată. Consiliul European îl propune pe Jean-Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene", a transmis Van Rompuy prin Twitter. Desemnarea lui Juncker a primit 26 de voturi pentru şi două împotrivă (Marea Britanie şi Ungaria) în Consiliul European. Junker, candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va trebui să primească şi aprobarea Parlamentului European. Votul în PE este programat la jumătatea lunii iulie, iar Junker va trebui să primească cel puţin 376 de voturi pentru din totalul de 751.

Juncker, în vîrstă de 59 de ani, fost premier luxemburghez şi fost preşedinte al Eurogrupului, este adeptul unei viziuni federaliste faţă de proiectul Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?