Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Moldova va continua dialogul cu Rusia

27 iun. 2014,, 14:30   Economie
3615 0
Foto: noi.md
Odată cu obținerea accesului pe piața UE producătorii moldoveni trebuie să se gîndească și la penetrarea pe alte piețe de desfacere. Totodată, Guvernul va continua dialogul cu partenerii tradiționali în vederea păstrării și extinderii accesului produselor moldovenești pe piețele acestora. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului de cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană, care s-a desfpșurat în ajun, la Bruxelles.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, acest consiliu a fost creat anterior în baza Acordului de parteneriat și cooperare cu UE. Ulterior, în baza Acordului de asociere și Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător va fi creat un alt cadru instituțional, de bază fiind Cosiliul de Asociere și Consiliul pentru comerț.

În cadrul ședintei Valeriu Lazăr a facut o trecere în revistă a evolutiei macroeconomice a Republicii Moldova, a progreselor înregistrate în armonizarea legislației în diferite domenii, inclusiv economic, financiar, infrastructură etc. precum și viziunea privind cooperarea cu agenții economici din raioanele de est ale țării în cadrul acordului de liber schimb.

Un subiect aparte l-a constituit impactul crizei regionale și a conflictului din Ucriana asupra schimburilor comerciale și dezvoltării economice a țării, precum și viziunea asupra relațiilor de mai departe dintre Moldova și Uniunea Vamală.

În cadrul ședinței a fost prezentat Planul de acțiuni al Republicii Moldova pentru punerea în aplicare a Acordului de aociere, parte componentă a caruia este implementarea angajamentelor aferente acordului de liber schimb și cooperarii eoconomice și sectoriale de coordonarea activitatilor cărora Ministerul Economiei este responsabil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?