X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova se integrează pe piața energetică a UE

27 iun. 2014,, 11:15   Economie
3612 0
Foto: noi.md
Republica Moldova este interesată în diversificarea surselor energetic și intenționează să se conecteze la piața energetică europeană, deja fiind stabilite anumite proiecte în acest sens. Declarația aparține premierului moldovean, Iurie Leancă, și a fost făcută la Bruxelles, în cadrul întrevederii cu comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, transmite NOI.md. Iurie Leancă a subliniat că integrarea Republicii Moldova pe piața energetică a Uniunii Europene rămîne unul dintre obiectivele-cheie ale Guvernului.

În cadrul dialogului discuțiile s-au axat pe identificarea proiectelor menite să asigure accesul Moldovei la noi surse de gaze naturale și energetice. Oficialii au vorbit și despre finalizarea construcției gazoductul Iași –Ungheni. Comisarul european a acceptat să participe la ceremonia de dare în exploatare a gazoductului, preconizată pentru sfîrșitul lunii august curent.

Iurie Leancă și Gunther Oettinger au remarcat dezvoltarea consecventă a cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul energetic. De asemenea, prim-ministrul a mulțumit oficialilor UE pentru susținerea oferită Moldovei în sporirea eficienței energetice. Gunther Oettinger a declarat că Moldova înregistrează acum o dezvoltare în diverse domenii, iar cel energetic trebuie să facă parte din progresele înregistrate de țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?