X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moment istoric: Moldova a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană

27 iun. 2014,, 10:57   Societate
11388 17
Foto: privesc.eu
Republica Moldova a semnat acum cîteva minute Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles. Documentul a fost semnat de premierul Iurie Leancă, de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, şi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, relatează NOI.md.

Totodată, documentul urmează a fi semnat de toți cei 28 de lideri ai statelor membre UE.

Iurie Leancă a declarat în debutul ceremoniei de la Bruxelles că țara noastră a trecut printr-o perioadă dificilă de schimbări, precizînd că are nevoie în continuare de susținerea comunității europene.

„Pentru Moldova, Europa este cea mai clară și grăitoare imagine a vieții pe care ne-o dorim și pe care o vom avea. O viață demnă, decentă, prosperă. Cred că vom merge înainte, și nu înapoi. Mă gîndesc acum la moldovenii de acasă, dar și la cei din afara țării”, a menționat Leancă.

De cealaltă parte, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că semnarea de către Republica Moldova, Georgia și Ucraina a Acordurile de asociere cu UE vor constitui noi începuturi pentru cele trei țări, care vor avea sarcina de implementare a reformelor și a standardelor europene.

Precizăm că Iurie Leancă este însoțit la Bruxelles de cîțiva membri ai Guvernului, printre care ministrul de externe, Natalia Gherman, cel al Economiei, Valeriu Lazăr și vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. Documentul semnat astăzi la Bruxelles urmează a fi ratificat săptămîna viitoare de Parlament, iar ulterior de toate statele membre ale UE.

Amintim că Acordul de asociere cu UE conține circa 900 de pagini și a fost parafat de Iurie Leancă pe 29 noiembrie anul trecut la Vilnius, Lituania.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?