X 
Cutremure stiri: 506

Comisia pentru securitate nu a reuşit să examineze moţiunea de cenzură împotriva ministrului de interne, din lipsă de cvorum

26 iun. 2014,, 13:45   Societate
2191 0
Foto: noi.md
Comisia parlamentară pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică nu a putut dezbate, vineri, proiectul moţiunii de cenzură împotriva ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean, din lipsă de cvorum.

Un parlamentar a comunicat agenţiei "Infotag", solicitînd anonimatul, că unul dintre deputaţii comunişti care iniţiaseră procedura de demitere nu s-a prezentat la şedinţa comisiei. Motivul refuzului de participare la şedinţă a fost absenţa lui Recean, aflat în componenţa unei delegaţii moldoveneşti la Bruxelles, unde pe 27 iunie urmează să fie semnat Acordul de asociere RM-UE.

Nici viceminiştrii nu au participat la şedinţa comisiei. Singurul reprezentant al MAI a fost şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, dar deputaţii nu au dorit să discute cu funcţionarul despre situaţia criminogenă din ţară.

Pe 19 iunie, fracţiunea PCRM a depus moţiune de cenzură împotriva ministrului de interne, considerînd că acesta nu face faţă sarcinilor de combatere a crimei.

Comisia este compusă din nouă legislatori: patru din PCRM, trei din PLDM, unul din PDM şi unul neafiliat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав