Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Formuzal a comentat eșecul înțelegerilor cu Rusia

26 iun. 2014,, 10:00   Societate
6437 8
Foto: noi.md
„Nici Rusia, nici Găgăuzia nu se fac vinovate de neîndeplinirea unor înțelegeri privind cooperarea dintre regiunile Moscova și Leningrad cu autonomia găgăuză. Este vorba despre o situație force majeure legată de evenimentele din Ucraina”, a declarat pentru NOI.md bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

NOI.md i-a solicitat lui Mihail Formuzal să comenteze îngrijorarea fermierilor din autonomie în legătură cu posibile dificultăți la vînzarea fructelor, legumelor și strugurilor.

„Am făcut tot ce a depins de noi pentru a stabili relații reciproc avantajoase cu regiunile Moscova și Leningrad. O parte din acestea deja se implementează. Aceasta se referă și la producătorii agricoli și la cei de producție alcoolică. Camerele de comerț și industrie din aceste regiuni dețin toată informația care se referă la recoltă, telefoanele și adresele de contact ale agenților economici din Găgăuzia. Și ei erau dispuși să accepte ofertele noastre, însă niciun șofer cu pașaport și numere de înmatriculare rusești nu va risca acum să vină la noi prin teritoriul Ucrainei”, a explicat bașcanul.

Mihail Formuzal a precizat că și transportatorii locali se tem să traverseze teritoriul Ucrainei.

„Au fost cazuri cînd camioane din Găgăuzia au fost jefuite pe teritoriul regiunii Odesa. Tot mai des parvin informații despre jefuirea autoturismelor și autobuzelor cu cetățeni moldoveni care plecau la populara cîndva piață „km 7”. Sînt destule cazuri cînd pe drumurile din Ucraina sînt stopate TIR-urile, iar șoferilor li se cere cu insistență să „ofere ajutor pentru Maidan”. Țara vecină se transformă într-un „Guleaipole”, iată și tot motivul temerilor și riscurilor agenților noștri economici”, a conchis Formuzal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?