X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Preşedintele Nicolae Timofti nu va participa la ceremonia de semnare a Acordului de Asociere RM-UE

25 iun. 2014,, 12:15   Politică
3568 0
Foto: noi.md
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu va participa la semnarea Acordului de Asociere cu UE, pe 27 iunie.

Potrivit agenţiei "Infotag", acest fapt a fost confirmat, în ajun, de purtătorul de cuvînt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, menţionînd că la Bruxelles Moldova va fi reprezentată de prim-ministrul Iurie Leancă.

"Preşedintele a purtat o discuţie în ziua de vineri, 20 iunie, cu premierul Iurie Leancă şi a luat o decizie, prin care a arătat că Republica Moldova va fi reprezentată la Bruxelles, la Consiliul European, unde va fi semnat Acordul de Asociere, de către premierul Iurie Leancă. Este o decizie politică", a subliniat Ţurcanu.

Potrivit spuselor sale, preşedintele consideră că decizia este "corectă şi benefică pentru Republica Moldova".

"Preşedintele nu pune în prim plan sentimentele sale personale, ci succesele şi reuşita ţării. Iar în acest context, preşedintele ţine mai puţin la dividende politice şi alte avantaje de ordin de imagine", a menţionat purtătorul de cuvînt. Ţurcanu a mai comunicat că în ajunul semnării documentului, joi, preşedintele va face o declaraţie de presă.

Pe 27 iunie, la Bruxelles, Acordul de Asociere cu UE va fi semnat de Moldova, Ucraina şi Georgia. Din partea Ucrainei documentul va fi semnat de preşedintele Petro Poroşenko, Georgia - prim-ministrul Irakli Garibaşvili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?