X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

NATO a observat o triplare a numărului de trupe ruse la frontiera cu Ucraina

25 iun. 2014,, 00:20   Externe
4689 2
Foto: zn.ua
Alianța Nord-Atlantică a declarat despre o triplare a numărului de soldați ruși în apropierea frontierelor ucrainene.

Nou contingent, potrivit NATO, are o pregătire operațională ridicată și poate fi activat imediat în caz de primire a ordinului.

"Ceea ce vedem la graniță nu este un progres în procesul de de-escaladare, dar e un pas înapoi", - a declarat purtătorul de cuvînt al NATO, Oana Lungescu.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat săptămîna trecută o creștere a numărului de trupe ruse în apropierea granițelor cu Ucraina. Potrivit lui, se pare că Rusia continuă să examineze posibilitatea de a interveni în conflictul ucrainean. Secretarul general al NATO consideră că comunitatea internațională ar trebui să reacționeze convingător la acțiunile Moscovei. O astfel de reacție ar fi impunerea de sancțiuni economice împotriva Rusiei, a spus Rasmussen.

La rîndul său, ministrul britanic de externe William Hague, luni, 23 iunie, a declarat reporterilor că UE este gata să introducă noi sancțiuni împotriva Rusiei, dacă acest lucru va fi necesar. "Putin nu trebuie să se îndoiască de faptul că noi, cei din UE, sîntem gata să aplicăm astfel de măsuri. În ceea ce privește pregătirea de sancțiuni mai largi față de Rusia, s-a efectuat deja o mare muncă", - a spus Hague.

Noile sancțiuni, în primul rînd economice, împotriva Rusiei, avînd în vedere refuzul Moscovei de a contribui la de-escaladarea conflictului militar în regiunile de est ale Ucrainei, ar putea fi subiect de discuție la summit-ul UE din 27 iunie.

Președinții Barack Obama și Francois Hollande, și cancelarul german Angela Merkel au amenințat deja Rusia cu înăsprirea sancțiunilor, dacă Moscova nu-și va folosi influența asupra militanților pro-ruși.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?