X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere

24 iun. 2014,, 11:43   Politică
4710 4
Foto: vk.com
Datele unui sondaj de opinie publică realizat de Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova arată că premierul Iurie Leancă și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, se bucură de cea mai mare încredere din partea populației. Astfel, circa 37 la sută dintre respondenți și-au exprimat încrederea în cei doi politicieni.

Pe poziția a doua în topul personalităților politice apreciate de populație s-a clasat liderul Partidului Democrat, Marian Lupu – cu 25 la sută, care este urmat în top de colegul său de partid Igor Corman- cu 23 la sută. Pe poziția a patra în top s-a situat liderul PCRM, Vladimir Voronin, pentru care au optat 22 la sută din respondenți.

Poziția a cincea este împărțită de doi politicieni, liderul PLDM Vlad Filat și președinte Nicolae Timofti pentru care și-au exprimat încrederea 21 la sută din respondenți. O rată de încredere similară din partea populației o au fostul premier Ion Sturza și liderul PLR, Ion Hadîrcă, care sînt susținuți de 18% din alegători. Locurile următoare în top sînt ocupate de omul de afaceri Renato Usatîi – cu 16 la sută, liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu - cu 12% copreședintele PLR Ana Guțu – cu 11%, Igor Dodon – cu 10%.

Totodată, reprezentanții Centrului de Cercetări Sociologice au prezentat și un top al neîncrederii populației în cadrul căruia primele poziții sînt ocupate de prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, liderul socialiștilor, Igor Dodon și președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Amintim că sondajul a fost realizat în perioada 26 mai – 10 iunie, pe un eșantion de 1100 persoane, marja eroare fiind de +/- 3 la sută. Datele au fost colectate din 12 localități rurale și urbane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?