Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

BEI intenţionează să acorde 150 de milioane de euro pentru sectorul privat din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia

23 iun. 2014,, 15:30   Economie
2901 0
Foto: newschannel.ro
Banca Europeană de Investiţii (BEI) intenţionează să acorde granturi în valoare de 150 de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului privat din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, state care pe 27 iunie vor semna Acordul de Asociere şi pe cel de Liber Schimb cu UE. Anunţul a fost făcut la sfîrşitul săptămînii trecute de către reprezentanta BEI, Marion Hoenicke, la Forumul UE - Republica Moldova, desfăşurat la Bălţi.

Potrivit agenţiei "Infotag", ea a spus că sursele vor fi direcţionate pentru creşterea standardelor calităţii producţiei şi a competitivităţii acesteia.

Ea a afirmat că Acordul de Liber Schimb va aduce beneficii RM, dînd drept exemplu evoluţia situaţiei în Polonia, Cehia, Slovacia, unde după semnarea Acordului, PIB-ul pe cap de locuitor a crescut cu 57%, investiţiile ‒ cu 61%, iar exporturile cu 65%.

Marion Hoenicke a semnalat că una dintre provocările pentru RM este creşterea competitivităţii.

"Dar vă vom susţine în acest proces. Avem multe proiecte de modernizare a drumurilor, a sectorului energetic. Am discutat cu premierul despre căile ferate. Am remarcat că Executivul RM este foarte interesat de progrese", a concluzionat Marion Hoenicke.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?