X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În Moldova a fost simplificată procedura de vămuire a mărfurilor

20 iun. 2014,, 12:34   Societate
3622 0
Foto: noi.md
În Republica Moldova a fost simplificat considerabil procesul de vămuire a mărfurilor, deoarece exportatorii, importatorii și brokerii vamali vor putea depune declarațiile vamale în format electronic, transmite NOI.md.

Parlamentul a adoptat amendamentele respective la Codul fiscal și Codul vamal în lectură finală. Se estimează că depunerea declarației vamale în format electronic cu aplicarea semnăturii digitale va facilita procesul de comerț extern, va reduce considerabil timpul și cheltuielile financiare ale agenților economici, va asigura securitatea datelor și va spori transparența procedurilor vamale.

Procedura nu este obligatorie, de aceea agenții economici pot depune declarația vamală pe în format electronic sau pe suport de hîrtie. Anterior șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, a menționat că agenții economici care dispun de semnătură electronică vor putea completa declarația vamală electronică în 7 minute, fără a părăsi locul de muncă.

Un alt avantaj este lipsa factorului uman, ceea ce va face procedura mai transparentă și mai ușor de verificat. Premierul Iurie Leancă a menționat că această inovație va simplifica procedurile de vămuire și va fi benefică pentru climatul de afaceri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?