Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Trupele ruse se întorc în zonele limitrofe cu Ucraina

19 iun. 2014,, 15:10   Externe
7553 15
Foto: antena3.ro
Ministerul rus al apărării s-a răzgîndit, se pare, și a decis să nu-și mai retragă trupele rămase la granița cu Ucraina, iar unitățile militare din regiunile Rostov și Belgorod au fost consolidate din nou, relatează joi publicația ucraineană 24UkrNews, citat[ de AGERPRES.

În același timp, în pofida armistițiului anunțat în ajun de președintele Petro Poroșenko și denunțat de rebeli drept o 'stratagemă', armata ucraineană va beneficia din ce în ce mai mult de echipamente militare împotriva insurgenților înarmați proruși.

Transferul de trupe ruse la frontiera ucraineană, evocat de Kiev în ultimele zile, a fost confirmat pentru publicația rusă Rbc, citată de 24UkrNews, de două surse distincte din domeniul apărării.

Consolidarea unităților militare la frontiera ucraineană a fost confirmată, miercuri, de însuși ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în cadrul unei ședințe cu ușile închise a Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), a declarat pentru Rbc un deputat care a participat la această reuniune.

Ministrul Șoigu ar fi explicat această nouă concentrare de trupe prin desfășurarea de manevre, care s-au multiplicat odată cu intensificarea activității forțelor Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?