X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Armistițiul din sud-estul Ucrainei s-a încheiat

19 iun. 2014,, 02:37   Externe
9198 24
Foto: ruvr.ru
Liderul autoproclamatei republici populare Lugansk, Valeri Bolotov, a declarat într-un interviu pentru postul de radio leton Baltkom, că armistițiul în sud-estul Ucrainei a fost întrerupt de forțele guvernamentale, care din nou au trecut la ofensivă.

Trupele se concentrează în apropierea localității Sceastie, cu toate că insurgenții încă strîng trupurile camarazilor morţi. În plus, armata a supus din nou unui tir de mortiere localitatea Metalist.

"Oficialii ucraineni s-au adresat cu rugămintea să nu deschidem focul, pentru ca ei să poată strînge trupurile celor morţi. Sînt aproximativ 100 de oameni, care au murit ieri. Dar acum coloana lor de blindate din nou a înaintat, armistițiul s-a încheiat", - citează agențiile de presă cuvintele lui Valeri Bolotov.

Anterior, președintele Ucrainei Petro Poroșenko a declarat reporterilor că Kievul în mod unilateral încetează focul în estul țării, pentru a da rebelilor șansa de a se dezarma, iar celor care doresc, să părăsească țara.

Totodată Poroșenko a subliniat că, în cazul refuzului rebelilor de a accepta inițiativele pașnice ale Kievului, autoritățile vor merge pînă la un final victorios în acest război.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?