X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Islamiștii irakieni intenționează să atace Marea Britanie - Cameron

19 iun. 2014,, 02:26   Externe
5122 3
Foto: lb.ua
Prim-ministrul britanic David Cameron a avertizat ca, daca Regatul Unit nu intervine in criza din Orientul Mijlociu, atunci teroristii "vor lovi Marea Britanie acasă".

Liderul de la Londra este de parere ca ezitarea luarii unei masuri in cazul evenimentelor din Irak si Siria i-ar lasa pe militantii islamisti liberi sa lanseze atacuri in Marea Britanie, potrivit Sky News.

Totodata, David Cameron sustine ca nu ar trebui permisa crearea unui "regim islamist extrem" in mijlocul Irakului.

"Nu sînt de acord cu aceia care cred ca acest lucru nu are nimic de-a face cu noi si ca daca vor sa aiba un fel de regim islamist extrem in mijlocul Irakului, acest lucru nu ne va afecta pe noi. Ne va afecta.

Oamenii acelui regim planuiesc de asemenea sa ne atace acasa in Regatul Unit. Astfel, raspunsul corect este sa fim rabdatori si inteligenti cu interventiile pe care le facem", a spus premierul britanic.

Acesta a precizat ca au fost luate masuri astfel incat tinerii din Marea Britanie sa fie impiedicati sa lupte alaturi de militantii din Siria si din Irak.

Cameron a estimat ca aproximativ 400 de britanici lupta deja alaturi de militantii Statului Islamic al Irakului si Levantului (SIIL).

Luni, un senator american a avertizat ca un viitor atac de genul celui de la 11 septembrie ar putea proveni din Irak sau Siria, daca SUA nu iau masurile necesare sa puna capat imediat avansarii militantilor catre Bagdad.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?