X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Vasile Bumacov: Adversarii integrării europene a Moldovei „vor sînge” (VIDEO)

17 iun. 2014,, 14:30   Societate
5531 11
Foto: noi.md
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, consideră că Republica Moldova nu are altă cale de dezvoltare decît integrarea europeană, iar cei care propun alte varinate, în realitate, doresc vărsări de sînge. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Unimedia.

„Le-aș sugera celor care nu consideră integrarea europeană drept idee națională să se uite ce s-a întîmplat nu departe de noi, unde asta nu a fost idee națională. Cît sînge se varsă fără niciun sens, ce tragedie se produce. Cei care acum în Moldova propun alte căi, care nu există, nu vor altceva decît vărsări de sînge”, a declarat Bumacov.

Oficialul a adăugat că atunci cînd țara „se rupe în direcții diferite”, aceasta se termină cu vărsări de sînge.

„UE ne-a propus această șansă, pentru că nu avem altă alternativă. Noi nu spunem că nu dorim să fim prezenți pe alte piețe, or, noi respectăm toate piețele și popoarele. Dar aceasta este unica noastră șansă să extindem exportul și accesul la finanțe. Ni s-a propus asta și mă tem numai să cred că am putea rata această șansă”, a conchis Bumacov.

Amintim că în urma unei confruntări îndelungate dintre Ministerul Economiei și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentaret, s-a decis că de gestionarea fondurilor pentru dezvoltarea agriculturii și mediului rural în ceea ce ține de infrastructura necesară pentru agrobusiness se va ocupa ministerul condus de Vasile Bumacov. Acum conducerea Ministerului Agriculturii va decide cum vor fi alocate sute de milioane de euro din creditele și granturile europene.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?