COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7682

Vladimir Voronin: Coaliţia de guvernare nu trebuie să stabilească cursul de dezvoltare al Moldovei

17 iun. 2014,, 11:10   Societate
3234 11
Foto: noi.md
Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare nu trebuie să se ocupe de integrarea europeană şi să stabilească cursul dezvoltării strategice a Moldovei, consideră liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus luni, la prezentarea proiectului platformei electorale a PCRM, că "guvernanţii dau de ruşine şi discreditează integrarea europeană, deoarece unicul lucru pentru care luptă este protejarea intereselor proprii".

"Totul a ajuns la limita deficienţei moral-psihice. Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, desfăşoară împreună cu activul său conferinţe pe tema luptei cu corupţia. Ostap Bender nici nu se compară cu el. El este afiliat actelor de corupţie şi acest fapt a fost spus nu de comunişti, ci de Curtea Constituţională, şi nu doar în privinţa lui Filat, dar şi a întregului guvern, din care au făcut parte şi Iurie Leancă, şi Natalia Gherman. Acum ei ne învaţă pe noi şi întreaga societate cum să luptăm cu corupţia", s-a indignat fostul preşedinte.

El este convins că Acordul de Asociere RM-UE nu va aduce Moldovei rezultate pozitive.

"Integrarea este un proces economic, politic, social, moral extrem de complicat. Nu este simplu: ţi-ai dorit, ai făcut. Cineva la Bruxelles s-a gîndit în ce stare moral-psihologică se află societatea moldovenească? Prin ce este diferit acest Acord de alte proiecte de acord, cu excepţia cuvîntului "Moldova"? Luaţi cuvîntul "Moldova" şi înlocuiţi-l cu altul ‒va rămîne acelaşi lucru. Ne bazăm ferm pe poziţiile statalităţii şi vom face totul pentru poporul moldovenesc şi statul moldovenesc, nu ceea ce doreşte cineva", a subliniat liderul PCRM.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽