X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Zece milioane de lei pentru modernizarea poligonului de la Țînțăreni

27 feb. 2020,, 17:15   Capitala
2622 0

Primăria Chișinău va aloca comunei Țînțăreni, raionul Anenii Noi, zece milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru amenajarea poligonului municipal de depozitare a deșeurilor menajere.

Contractul încheiat între primăria capitalei și comuna Țînțăreni, privind evacuarea și depozitarea deșeurilor menajere la poligonul municipal din Țînțăreni, a fost aprobat astăzi de către consilieri.

La negocierile cu Primăria Chișinău, autoritățile de la Ţînţăreni au insistat ca suma alocată de municipalitate să fie majorată de la șase la zece milioane de lei, iar contractul să fie încheiat doar pentru un an, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Anterior, autoritățile au promis că vor construi la Țînțăreni o stație de tratare a levigatului și un baraj de protecție, pentru care sînt necesare 15 milioane de lei.

Pe 3 ianuarie, autoritățile municipiului Chișinău și cele din localitatea Țînțăreni au semnat documentul care prevede prelungirea contractului pentru evacuarea deșeurilor din capitală pînă la 31 decembrie 2020.


Chișinăul a început să evacueze deșeurile la poligonul din Țînțăreni în 1990 și a continuat pînă în 2010. Ulterior, deșeurile au fost transportate la Bubuieci, din cauza protestelor locuitorilor din Țînțăreni.

În vara anului 2017, a fost semnat un nou contract cu autoritățile de la Chișinău pentru evacuarea deșeurilor la Țînțăreni, iar municipalitatea a promis mai multe investiții pentru modernizarea poligonului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?