Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

„Nu mă tem! Mănînc ceapă și usturoi”: Moldovenii, despre coronavirus (VIDEO)

26 feb. 2020,, 18:01   Societate
8503 0

„Cel mai temut” virus al momentului, care ţine prima pagină a presei internaționale, deja de cîteva luni, a diseminat panică în rîndul populației mai multor state.

Cît de justificate sînt alertele la nivel mondial, dar și ce cred cetățenii despre toată agitația din jurul coronavirusului, am încercat să aflăm discutînd cu trecătorii.

O parte dintre cei intervievați s-au arătat convinși că întreaga problemă a fost umflată artificial, iar în joc sînt puse interese politice și comerciale.

„Sigur că este o doză de adevăr, dar e departe de noi. Dar sigur că e umflat subiectul, cred că e un interes comercial la mijloc. Aceste măști nu sînt, practic, în farmacii, au dispărut momentan”.

„Cred că e armă biologică făcută tot de om, cu scopul de a tulbura liniștea în lume”.


„Cred că oamenii se panichează inutil, pur și simplu”.

Oamenii au menționat că nu se tem, întrucît știu cum să prevină contractarea virusului, să respectate măsurile elementare de igienă, să evite locurile aglomerate, să dezinfecteze spațiile de lucru, să aerisească încăperile etc.

„Deloc nu mă tem, mănînc ceapă și usturoi. E un remediu natural”.

„Pe undeva e vorba de panică, dar trebuie să fim precauți oricum. Măsuri de igienă, de spălat mîinile”.

„Trebuie de sine stătător să luăm măsuri de protecție, profilaxie. Panica o face omul”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?