X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: Plahotniuc poate să rupă atîția deputați de la PDM cît își dorește el

25 feb. 2020,, 08:44   Politică
5091 5

Majoritatea parlamentară poate fi pierdută de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat, iar Guvernul Chicu poate fi demis prin scindarea fracțiunii parlamentare a PDM.

Cu o declarație în acest sens a venit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp, care afirmă că cei șase deputați care deja au părăsit formațiunea ar putea fi urmați de alții, transmite NOI.md cu referire la IPN.

„Astăzi noi nu vedem nimic nou sub soare. Plahotniuc are capacitatea să rupă atîția deputați de la PDM cît își dorește el. Cei care au fost aduși în PDM de către Plahotniuc, au fost aduși în anumite condiții. Despre toți acești oameni există informație care dacă ar fi aruncată în spațiul public, viața lor politică și privată se termină. În acest context, dacă Plahotniuc își dorește să rupă încă 5-6 persoane, o face foarte ușor și majoritatea care susține guvernul nu va mai exista”, a declarat deputatul Lilian Carp în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la postul de televiziune JurnalTV.

Valeriu Munteanu, președinte al Partidului Uniunea Salvați Basarabia consideră și el că desprinderea deputaților din PDM nu a avut loc fără implicarea fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc.

„Cu siguranță este o acțiune a lui Vladimir Plahotniuc care încearcă să-și cumpere clemență, încercînd să demonstreze că este jucătorul, încercînd să demonstreze americanilor și altor poli de influență din lume că poate rezolva ceva în Republica Moldova. Eu am convingerea că Plathoniuc – Candu au capacitatea să ia din PDM atîta cît ar șubrezi Guvernul Chicu”, a adăugat politicianul.

Deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc au părăsit fracțiunea parlamentară, dar și Partidul Democrat din Moldova și au creat grupul Pro Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?