Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Barack Obama a pierdut încrederea majorității americanilor

15 iun. 2014,, 01:35   Externe
8364 16
Foto: obozrevatel.ua
Mai mult de jumătate dintre americani se îndoiesc de sinceritatea președintelui Barack Obama. Mătrurie stă sondajul de opinie realizat între 5-8 iunie de Institutul american Gallup, relatează Lenta.ru.

Participanților la sondajul telefonic, care a cuprins 1207 americani adulți, li s-a propus să-l evalueze pe Obama în baza a șase caracteristici. Și dacă în anii precedenți, aceste cifre au rămas peste pragul de 50%, acum nivelul lor este mai scăzut decît oricînd.

Doar 48% dintre respondenți cred că președintele înțelege problemele cu care se confruntă în fiecare zi un american de rînd, doar 47% consideră că președintele este cinstit și demn de încredere, 45% - îl văd ca pe un lider puternic și decisiv, 43% cred că Obama împărtășește valorile lor, doar 39% cred că el poate conduce eficient guvernul și doar 34% se așteaptă ca președintele lor are un plan precis pentru rezolvarea problemelor țării.

Un alt sondaj al aceluiași institut a arătat că marea majoritate a americanilor nu susțin ideea de a închide închisoarea de la Guantanamo din Cuba. Doar 29% dintre respondenți sînt de acord cu închiderea închisorii, în timp ce 66% cred că acest lucru nu ar trebui făcut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?