X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Ucraina: Lupte în centrul Mariupol, asalt asupra statului major al separatiștilor (VIDEO)

13 iun. 2014,, 14:00   Externe
7251 4
Foto : bm.img.com.ua
Faza activă a operațiunii antiteroriste a început joi la Mariupol, oraș-port (cu 480.000 de locuitori) pe coasta Mării Azov, a anunțat vineri ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov, pe pagina sa de Facebook, citată de agenția de presă Interfax-Ukraina.

'Operațiunea planificată pentru eliminarea zonei fortificate a teroriștilor din (așa-numita) 'Republica Populară' Donețk, în frunte cu autoritatea criminală Cecen, este în curs de desfășurare. Zona de operațiuni — centrul Mariupol — este încercuită', scrie Avakov.

Potrivit ministrului ucrainean, 'operațiunea a început vineri, în jurul orei 04h50, și decurge conform planului'.

'Operațiunea decurge cu succes. Toate principalele puncte ale bastionului separatiștilor au fost preluate sub control (guvernamental)', indică Avakov, adăugînd că numai doi soldați ucraineni au fost răniți în luptele de la Mariupol, în timp ce pierderile în rîndul separatiștilor sunt semnificative.

'La Mariupol, luptele se dau la intersecția străzilor Italiană și Greacă. Se încearcă luarea cu asalt a sediului Republicii Populare Donețk. Militarii ucraineni trag cu bazooka (aruncător de grenade antitanc portabil). Un incendiu a izbucnit în clădire. Rebelii se mențin pe poziție', se menționează pe pagina de Twitter a separatiștilor din Donețk.

Garda Națională, subordonată Kievului, care este angajată în luptele din Mariupol pentru eliberarea clădirilor administrative ocupate de separatiști, a anunțat deja că există patru răniți, dintre care unul în stare gravă, iar confruntările continuă, informează Ria Novosti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?