Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Morari spune cine i-ar fi transmis lui Plahotniuc raportul Kroll

20 feb. 2020,, 09:00   Societate
6453 2

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, neagă acuzațiile precum că ar fi îndeplinit indicațiile directe ale fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, și că l-ar fi anunțat pe acesta că figurează în raportul Kroll.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii Secretele Puterii, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Raportul Kroll 2 nu a fost transmis la Procuratura Anticorupție, dar ofițerii care lucrau pe dosarul fraudei bancare au fost la Banca Națională și au ridicat raportul în momentul cînd angajații Kroll l-au prezentat BNM. Eu l-am văzut peste o zi sau două, era în engleză. Referitor la Kroll 2, cînd am ajuns în funcție, la inițiativa mea, prin intermediul BNM, am organizat o întîlnire cu investigatorii companiei Kroll, la sfîrșitul lui 2016 sau 2017, unde le-am prezentat rezultatele pe care le-am obținut noi, procurorii și ofițerii de urmărire penală, pe dosarele ce țin de investigația fraudei bancare”, a relatat procurorul-șef suspendat al PA.

Viorel Morari a recunoscut că a văzut numele lui Vlad Plahotniuc în raportul Kroll 2, dar spune că nu i-a transmis fostului lider al PD această investigație: „Eu personal, ca procuror șef al PA, am semnat o declarație de nedivulgare, de netransmitere către terți, doar eu am semnat. Am solicitat ulterior să am permisiunea de a transmite membrilor grupului de urmărire penală”.

Morari nu exclude că cineva dintre cei care se ocupau de investigarea furtului miliardului ar fi putut să transmită liderului de atunci al PD raportul în care figura numele său, mai ales că au fost inițiate mai multe urmăriri penale pe faptul scurgerii de informații, în acea perioadă.


Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cercetat penal pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, a fost reținut la data de 10 ianuarie anul curent, iar la 13 ianuarie a primit mandat de arestare pe un termen de 20 de zile. Acesta respinge acuzațiile care i se aduc și spune că dosarul în care este vizat ar fi unul politic. La 14 februarie, Morari a fost eliberat din arest, sub control judiciar, pe un termen de 60 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?