X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Jose Manuel Barroso a venit cu vești bune la Chișinău

12 iun. 2014,, 10:14   Politică
5958 11
Foto: privesc.eu
Uniunea Europeană va majora volumul asistenței financiare acordate Republicii Moldova, iar avantajele Acordului de asociere cu UE vor deveni, în scurt timp, mai vizibile pentru cetățenii de rînd. Declarațiile aparțin președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și au fost făcute în cadrul unui briefing susținut alături de premierul Iurie Leancă la Chișinău.

Oficialul european a reiterat că este sigur de viitorul european al Republicii Moldova, precizînd în același timp că integrarea în UE nu este proiectul unei persoane, al Guvernului sau al partidelor politice, dar al întregii societăți.

„Nu este niciun dubiu că Moldova este o țară europeană, este un partener important pentru UE. Avantajele apropierii de UE vor deveni în scurt timp mai vizibile. Relația noastră cu Moldova nu este doar una politică sau diplomatică, dar pentru oameni. Noi vrem ca Moldova să fie mai aproape de UE. Scopul nostru este de a apropia oamenii. Ce vor cetățenii din Moldova este exact ce vor și cetățenii din Europa – prosperitate, educație calitativă pentru copiii lor, bunăstare”, a explicat Barroso.

Oficialul european a ținut să precizeze că Uniunea Europeană nu va sta în calea dezvoltării relațiilor cu Federația Rusă. Mai mult, Barroso afirmă că asocierea Moldovei la UE nu va afecta în niciun fel raporturile moldo-ruse.

În cadrul întrevederii cu Iurie Leancă, părțile au semnat patru acorduri de finanțare în domeniile afacerilor interne, dezvoltării zonelor rurale și reformei sectorului energetic.

Premierul Iurie Leancă i-a mulțumit, la rîndul său, oficialului european pentru suportul constant acordat autorităților de la Chișinău în realizarea demersului de integrare europeană.

Precizăm că președintele Comisei Europene întreprinde o vizită de două zile la Chișinău. Acesta urmează să aibă întrevederi și cu alți reprezentanți ai conducerii Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?