Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Presa: Soldații din Garda Națională a Ucrainei au organizat o revoltă (VIDEO)

12 iun. 2014,, 01:49   Externe
8396 24
Foto: youtube.com
Comandantul companiei a treia din batalionul de rezervă nr.1 al Gărzii Naționale din Ucraina, care a revenit la sfîrșitul lunii mai din zona osilităților militare, a declarat despre revoltă în unitatea sa militară. Membrii Gărzii Naționale au venit la Kiev pentru a cere răspunsuri la întrebările lor de la secretarul Consiliului de Securitate Parubii, comandantul Gărzii Naționale general-locotenentul Poltorak și ministrul de interne Avakov.

Potrivit comandantului companiei, conform actelor, unitatea sa nu există. Militarilor le-au fost eliberate carnete ale batalioanelor 6 și 10, care, de asemenea, nu sînt în listă. Soldaților li s-a promis o bună aprovizionare, dar, de fapt, ei sînt nevoiți să se asigure în mod individual: din banii lor au cumpărat forma, produsele le-au fost aduse de activiștii Euromaidanului, trei zile nu au avut nici mîncare și nici apă, au dormit pe pămînt și în autobuze, transmite Korrespondent.net.

"În tot acest răstimp am primit două premii, una - 900 grivne, iar a doua - 1500 grivne," - a declarat unul dintre soldați. Potrivit lui, cei răniți din banii lor ajung la spitalul, situat într-un alt oraș. Militarii a afirmat că guvernul le-a dat numai arme, dar conform actelor, ei nu le-au primit.

Soldații sînt indignați de faptul că datele cu privire la participarea lor la operațiune specială din Slaveansk, de asemenea, nu au fost păstrate: oficial batalionul lor s-a aflat permanent la Pavlograd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?