X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tineri din Republica Moldova, România şi Ucraina participă la o tabără de artizanat în Hînceşti

11 iun. 2014,, 10:55   Societate
4483 0
Foto: youtube.com
Circa 90 de tineri din Republica Moldova, România şi Ucraina participă, în perioada 10-13 iunie, la o tabără artistică de artizanat din ceramică, desfăşurată într-un sat din raionul Hînceşti.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează un comunicat de presă al organizatorilor, la tabără iau parte cîte 30 de tineri din cele trei state, cu scopul de a-şi perfecţiona abilităţile în domeniul artelor tradiţionale.

Bugetul total al proiectului, care mai include şi organizarea a trei tabere artistice pentru copii, este de 166 de mii de euro, finanţat în mare parte de Uniunea Europeană.

Organizatorii urmăresc popularizarea în rîndul comunităţilor locale şi naţionale a posibilităţii de a realiza proiecte transfrontaliere, dezvoltarea respectului tinerilor pentru arte şi meşteşuguri tradiţionale, dezvoltarea turismului ca instrument de promovare a culturii tradiţionale.

Tabăra din satul Bobeica, raionul Hînceşti, este organizată de Direcţia cultură şi turism Hînceşti, în parteneriat cu Centrul Regional de Resurse în Turism Iaşi, Asociaţia Tinerilor Români din Basarabia şi Bucovina, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Românești Cernăuţi, Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?