X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Bucureştiul îndeamnă Washingtonul să susţină aspiraţiile europene ale Republicii Moldova

10 iun. 2014,, 12:58   Societate
3291 1
Foto: gandul.info
Ministrul român de externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere cu o delegaţie a Congresului SUA, prilej cu care a solicitat Statelor Unite susţinerea vizibilă şi fermă a aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează un comunicat al diplomaţiei de la Bucureşti, Corlăţean s-a întîlnit cu senatorii John McCain (republican, Arizona), Ron Johnson (republican, Wisconsin) şi Christopher Murphy (democrat, Connecticut), membri ai Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA.

Referindu-se la tensiunile din regiune, ministrul român de externe "a solicitat sprijinul senatorilor americani pentru creşterea prezenţei SUA şi NATO, pe termen lung, în România, precum şi pentru consolidarea profilului regiunii Mării Negre pe agenda de politică externă a SUA, inclusiv prin susţinerea, vizibilă şi fermă, a aspiraţiilor democratice, europene sau euro-atlantice, după caz, ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei".

De asemenea, Titus Corlăţean a exprimat, în mod special, satisfacţia pentru atenţia tot mai mare de care beneficiază Republica Moldova din partea SUA, încurajînd continuarea demersurilor politico-economice de sprijin ale părţii americane, inclusiv la nivelul Congresului, pentru autorităţile de la Chişinău.

El a pledat pentru intensificarea demersurilor comune ce vizează accelerarea parcursului european al Republicii Moldova, accentuînd importanţa concretizării unor proiecte în domenii de interes, în particular în ce priveşte consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova. De asemenea, a evidenţiat, în acest sens, importanţa gazoductului Iaşi-Ungheni şi necesitatea extinderii acestuia pentru a răspunde necesităților energetice ale Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?