Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fost comunist: În PCRM are loc o luptă pentru locul alături de lider

10 iun. 2014,, 09:59   Politică
5985 4
Foto: tribuna.md
Înlăturarea lui Mark Tkaciuk, Iurie Muntean şi Grigore Petrenco de la conducerea PCRM denotă că în formațiune are loc o luptă aprigă pentru locul alături de liderul partidului, Vladimir Voronin, consideră preşedintele Partidului "Moldova Unită", fostul comunist Vladimir Ţurcan.

Într-un interviu acordat agenției "Infotag", el a menţionat că "demult circulă zvonuri despre existenţa în interiorul PCRM a unui grup de "agenţi de influenţă". O altă cauză a conflictului ce a dus la ruptura în principalul partid de opoziţie din republică, în opinia lui, este schimbarea periodică a "vectorului de dezvoltare externă a Moldovei", enunţate de Voronin.

"Cel mai rău este că ruptura şi certurile liderilor comuniştilor, indecizia lor – spre Est, spre Vest, riscă să ducă al aceleaşi neclarităţi şi indecizii în rîndurile alegătorilor. Vom avea mai mulţi cetăţeni care nu s-au decis cu alegerea din rîndurile celor ce au renunţat la PCRM. Ca rezultat, aceşti cetăţeni, tradiţional orientaţi spre ideea "integrării eurasiatice" nu se vor prezenta la vot. Iar al doilea moment important va fi reducerea numărului de mandate de deputat pentru PCRM. Cred că ei nu sînt în stare să repete nici chiar ultimul rezultat din noiembrie 2010", a spus politicianul.

El a caracterizat opinia electoratului de stînga, care tradiţional votează pentru PCRM, ca "dezamăgire completă de evenimentele din PCRM".

Sîmbăta trecută, la plenara închisă a CC al PCRM, prin majoritatea voturilor, Tkaciuk, Muntean şi Petrenco au fost excluşi din organele de conducere ale PCRM "din cauza problemelor şi incompetenţei în activitate", potrivit formulării lui Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?