Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Regele Spaniei: Nu vreau ca fiul meu să îmbătrînească aşteptînd coroana, ca Prinţul Charles

10 iun. 2014,, 00:55   Showbiz
6391 0
Foto: cursdeguvernare.ro
Regele Spaniei Juan Carlos ar fi declarat că a decis să abdice pentru a nu-l lăsa pe fiul său, prinţul Felipe, "să îmbătrînească aşteptînd (Coroana), ca prinţul Charles", moştenitorul Coroanei Angliei, potrivit presei spaniole, citată de tabloidul britanic Daily Mail.

Regele a anunţat săptămîna trecută că-i va preda ştafeta prinţului moştenitor Felipe, în vîrstă de 46 de ani. Într-un discurs televizat, Juan Carlos, în vîrstă de 76 de ani, care domneşte din 1975, a declarat că doreşte să vestească o "nouă perioadă de speranţă" şi că "o nouă generaţie" va prelua domnia, cu "o nouă energie".

El le-ar fi spus unor membri ai personalului său că a simţit că este momentul potrivit să-i lase tronul lui Felipe cît este încă tînăr, scrie tabloidul citînd presa spaniolă.

"Nu vreau ca fiul meu să îmbătrînească aşteptînd (Coroana) ca prinţul Charles", i-ar fi spus Juan Carlos lui Rafael Spottorno, şeful Casei Regale, scrie Daily Mail.

Secretarul a declarat că regele - a cărui popularitate a scăzut în ultimii ani în urma unei serii de scandaluri - se gîndea să abdice încă din ianuarie anul trecut, cînd a împlinit vîrsta e 75 de ani.

"S-a gîndit în primul rînd că fiul său este în floarea vîrstei şi că nu vrea să-l vadă ca pe prinţul Charles, care împlineşte 66 de ani în noiembrie", a declarat Spottorno pentru ziarul spaniol El Mundo.

Însă o sursă de la Palatul Regal declara săptămîna trecută că regele abdică din motive politice. Popularitatea monarhului a scăzut vertiginos în urma unor acuzaţii potrivit cărora regele este rupt de ţară, care se confruntă cu cea mai dură criză economică din istoria sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?