Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Experții atenționează asupra coruptibilității unui proiect propus de Ministerul Finanțelor

9 iun. 2014,, 15:12   Societate
4553 0
Foto: facebook.com
Proiectul pentru modificarea Legii privind achiziţiile publice, elaborat de Ministerul Finanțelor, are mai multe carențe și poate genera cazuri de corupție. Concluzia aparține experților din cadrul Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, care a efectuat o expertiză a coruptibilităţii proiectului de lege.

Potrivit experților, formulările conţinute în proiect nu sînt suficient de clare şi concise, iar exprimările nu întrunesc de multe ori rigorile tehnicii legislative și ale limbajului juridic. Mai mult, autorii expertizei susțin că proiectul nu prevede un control al modului în care sînt executate contractele de achiziții publice.

„Autorul utilizează un șir de expresii potențial coruptibile. Sînt expresii care lasă la discreția autorității contractante să acționeze după bunul său plac, acest lucru afectează și transparența activității Agenției Achiziții Publice”, susține expertul Viorel Pîrvan.

Totodată, Pîrvan afirmă că proiectul de lege nu reglementează plenar responsabilitățile subiecților ce participă la achizițiile publice. Deși califică inițiativa Ministerului Finanțelor drept un pas înainte, în vederea armonizării legislației naționale cu cea a UE, experții recomandă autorilor să revadă proiectul de lege.

Menționăm că proiectul pentru modificarea Legii privind achiziţiile publice nu a fost încă supus dezbaterilor în Parlament. Documentul a fost aprobat deocamdată doar de executiv.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?