Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

În Germania începe o conferinţă privind măsurile de consolidare a încrederii între Chişinău şi Tiraspol

9 iun. 2014,, 12:31   Societate
4086 0
Foto: noi.md
O conferinţă privind măsurile de consolidare a încrederii între Chişinău şi Tiraspol îşi începe lucrările luni în oraşul german Freising. Organizatorii evenimentului sînt Guvernul Federal al Germaniei şi OSCE.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul OSCE, participanţii la conferinţă se vor concentra asupra "măsurilor concrete de consolidare a încrederii, în măsură să ajute grupurile de lucru să rezolve mai eficient problemele practice, legate de viaţa cotidiană a oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului".

În cadrul forumului, la nivel de experţi, urmează să fie purtate discuţii într-o serie de chestiuni actuale cu caracter social-economic, inclusiv, abordate la runda de negocieri ordinară a negocierilor pentru reglementarea transnistreană în formatul "5+2", care a avut loc la Viena, în zilele de 5-6 iunie.

Discuţiile vor fi purtate în cadrul unui număr de trei sesiuni tematice: prima – economică (incluzînd transporturile şi infrastructura), a doua – problemele de educaţie, a treia – mediul şi ecologia.

La discuţiile la aceste subiecte vor participa conducătorii grupurilor de lucru pentru Moldova şi Tiraspol, dar şi experţi internaţionali, meniţi să ajute părţile să rezolve problemele existente.

La finalul discuţiilor vor fi coordonate termenele rundei de negocieri următoare, programate în prealabil pentru 17-18 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?