Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vlad Plahotniuc despre conflictul din interiorul PCRM

9 iun. 2014,, 11:35   Politică
7370 8
Foto: noi.md
„Excluderea lui Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean din Comitetul Executiv al PCRM nu este cel mai bun lucru care putea să se întîmple”. Așa a comentat prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, situația din cadrul PCRM, în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

Politicianul este de părere că decizia liderului PCRM, Vladimir Voronin, de a-i exclude pe cei trei este o strategie de consolidare a poziției partidului, înaintea alegerilor parlamentare.

„Aceste trei personaje au devenit tot mai influente în PCRM, în special în ultimul an, iar acest lucru s-a văzut în gafele uriașe pe care le-au făcut comuniștii – eșecuri după eșecuri, revoluții de catifea și moțiuni stupide. Eu aș fi preferat un PCRM în care cei trei să rămînă la fel de influenți, asta ar fi fost calea sigură spre distrugerea partidului. Deci cei care se bucură că aceștia au fost eliminați nu iau în calcul un lucru foarte important: Voronin a dat lovitura și a ieșit întărit din asta, el își curăță strategic partidul și, din păcate, am senzația că nu a făcut altceva decît să și-l consolideze și să-și întărească poziția în partid”, a explicat Plahotniuc.

Prim-vicepreședintele PD se arată convins că Tkaciuk, Petrenco și Muntean au slăbit formațiunea din care fac parte prin tensiunile și provocările pe care le-au generat în ultima perioadă. Potrivit lui Plahotniuc, pe fondul acestor divergențe interne exista riscul destrămării partidului.

‎„Să nu va imaginați că Voronin i-a exclus doar pentru că au gura mare și au făcut prostii, ei au și pretenții foarte mari și era evident că vor pretinde să-și pună oamenii lor pe listă. Iar lupta asta, dacă ar fi început înainte de alegeri, ar fi slăbit foarte tare PCRM”, a remarcat Plahotniuc.

Precizăm că la finele săptămînii trecute Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean au fost excluși din Comitetul Executiv al Partidului Comuniștilor. Decizia a fost votată la propunerea liderului comuniștilor, Vladimir Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?