X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Revoluție în conducerea Partidului Comuniștilor

7 iun. 2014,, 15:39   Politică
9634 10
Foto: noi.md
Sîmbătă, 6 iunie, a avut loc a VI-a Plenară ordinară a CC a PCRM, în cadrul căreia trebuia examinată tactica campaniei pre-electorale a partidului, precum și soluționarea problemei apărute în cadrul conducerii partidului.

Mark Tkaciuk, care a renunțat la mandatul de deputat, a declarat în cadrul unui briefing că partidul se află în fața alegerii: luptă și victorie sau compromis și înfrîngere.

În final, Plenara a decis să nu escaladeze situația din societate și să-l excludă pe rebelul Marke Tkaciuk din Comitetul Executiv. Iar împreună cu el și pe doi comuniști, care săptămîna aceasta au atras asupra lor furia liderului PCRM Vladimir Voronin, prin declarațiile lor dure.

”Nu s-a întîmplat nimic extraordinar. Plenara CC al Partidului Comuniștilor i-a exclus din Comitetul Executiv pe Iurie Muntean, Grigore Petrenco și Mark Tkaciuk. Ultimii doi, de asemenea, au fost excluși din Comitetul Central al partidului”, a declarat pentru NOI.md comunistul, fostul șef al SIS, Artur Reșetnicov.

”Vreau să amintesc că și în campaniile electorale din 2005, 2009 și 2010 partidul s-a înnoit, s-a întărit, - a menționat Reșetnicov. – Nici actuala campanie nu este o excepție. Da, există unele divergențe între membrii partidului în unele probleme și viziuni asupra situației create și asupra metodelor de lucru, au fost admise unele neajunsuri și eșecuri în activitatea aceluiași Tkaciuk. E normal, la fel ca și faptul că partidul își întărește forțele în ajunul luptei dificile pentru putere”, susține politicianul.

”Vreau să menționez încă o dată: astăzi, societatea are nevoie de pace, ca niciodată. Despre aceasta s-a și vorbit la forumul comuniștilor. Acum, nimeni nu are nevoie de ieșiri și explozii radicale”, a declarat Reșetnicov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?