X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cele mai frecvente încălcări ale regulilor de circulație, comise de conducătorii auto în Chișinău

19 feb. 2020,, 13:00   Societate
3280 1

Mulți conducători auto în trafic pe străzile Chișinăului nu respectă cultura de conducere și comit numeroase încălcări, provoacă situații de accidente.

Cele mai des întîlnite și tipice încălcări ale regulilor de circulație de catre conducătorii auto pe străzile capitalei Moldovei publicul larg le poate viziona în emisiunea ”Drum BOOM”, un nou proiect al portalului Noi.md.

Prezentatorul ”Drum BOOM”, Pavel Duganov, celebru showman, moderator de evenimente, deținător al titlului „Cel mai bun toastmaster din lume”, a atras atenția asupra cazurilor frecvente, când conducătorii auto plasează mașinile în spațiul de siguranță, ceea ce este, desigur, interzis de regulile de circulație.

„Fără umbră de îndoială, în aceste cazuri, o zonă de securitate ar putea deveni o zonă a ghinionului”, a spus el înintr-o manieră specifică lui.

Pavel Duganov a menționat, de asemenea, cazuri de încălcare a regulilor de circulație de către șoferi atunci, când se deplasează la culoarea roșie a semaforului, „taie” calea altei mașini, fără să indice un semnal de manevră; se deplasează pe a treia bandă și apoi brusc manevrează pe banda a doua; lasă mașinile chiar în fața trecerii de pietoni, ceea ce împiedică altor conducători auto să vadă pietonii care traversează strada; se deplasează cu viteză excesivă pe banda stângă extremă, apoi manevrează brusc la dreapta în intersecție, creând blocaje și pericol în trafic. În afară de aceasta, în timpul situațiilor de accidente, autovehiculul se plasează într-un loc periculos în mijlocul drumului, fără orice semnal de avariere și cu portbagajul deschis etc.


Echipa ”Drum BOOM”, deplasându-se pe străzile din capitala noastră, prezintă realități urbane, notează „ excelenții” și „restanțierii” din cultura de conducere, împărtășesc multă informație nouă și utilă, legată de regulile de circulație, stimulează o înțelegere bună și stimă reciprocă între șoferi și pietoni, încurajându-i cu cadouri din partea partenerilor emisiunii.

Videoclipul complet al transmisiei noului proiect ”Drum BOOM” poate fi vizionat aici….

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?