X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Consiliul Veteranilor MRAP: Răbdați! Nu am rămas atît de mulți

5 iun. 2014,, 15:10   Societate
5512 5
Foto: newsmoldova.ru
„Nu-i ofensați pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patrie! Răbdați! Am rămas mai puțin de două mii de persoane, lăsați-ne că murim în liniște, fără durere în inimă pentru faptul cum ne-au răsplătit urmașii pentru sufletele noastre tinerele, care au ars în focul războiului”, așa a comentat pentru NOI.md președintele Consiliului Veteranilor MRAP, deputatul Alla Mironic, inițiativa legislativă a Partidului Liberal, ce prevede pedeapsă pentru utilizarea panglicii Sfîntului Gheorghe.

„Aceasta este încă o dovadă a campaniei în masă de afirmare în societate a atitudinii negative față de veteranii războiului, față de sfînta memorie despre faptele lor eroice de eliberare a Patriei noastre de cotropitorii româno-germani. Și toate acestea în anul aniversării a 70-a a eliberarării Moldovei de ciuma brună”, a amintit veteranul.

„Declarațiile provocatoare ale demonicului Ghimpu în cadrul ședinței Parlamentului despre faptul că el nu înțelege ce zi e 24 august nu ne miră deloc. Însă nu înțeleg decizia Partidului Democrat de a retrage, în ciuda comuniștilor, inițiativa sa parlamentară recentă privind marcarea acestei date memorabile. Noi doar am promis să o susținem cu singura solicitare de a include și propunerea privind ajutorul material a veteranilor rămași în viață. Acest fapt este cu atît mai bizar, pe fondul declarațiilor interminabile ale domnului Lupu în cadrul întîlnirilor cu veteranii despre închinarea lui în fața memoriei eroilor”, a menționat deputata.

„Dar noi nu stăm degeaba. Eu am expediat o interpelare pe numele premierului Iurie Leancă cu solicitarea de a comunica ce planifică Guvernul pentru marcarea celor 70 de ani de la eliberarea Moldovei. Și mai vreau să amintesc un lucru: în ziua eliberării orașului Soroca, 18 martie, panglica Sfîntului Gheorghe a fost purtată prin tot orașul, apoi ea a pornit la drum prin toate localitățile Moldovei, iar pe 24 august noi o vom purta pe străzile Chișinăului, oricît s-ar împotrivi naționaliștii”, a conchis Mironic.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?