Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Traficul la frontieră va fi fluidizat cu ajutorul unui nou indicator

5 iun. 2014,, 10:55   Societate
3904 0
Foto: noi.md
Traficul transfrontalier de mărfuri va fi facilitat odată cu introducerea unui nou indicator de informare, aprobat miercuri de Guvern.

Potrivit agenţiei "Infotag", viceministrul Finanţelor, Maria Cărăuş, a menţionat că noul indicator va fi instalat în imediată apropiere a punctelor de trecere a frontierei şi va informa participanţii la trafic privind regimul prioritar de traversare a frontierei pentru titularii procedurilor simplificate.

"Astfel, transportatorul, la intrarea în zona de control vamal, se va orienta exact pe banda corespunzătoare, fără a sta la coadă", se spune în nota informativă a proiectului. De regimul prioritar de traversare a frontierei beneficiază transportatorii care fac parte din sistemul de pre-declarare electronică TIR-EPD şi Agenţii economici autorizaţi (Authorised Economic Operator).

Conform reglementărilor vamale, aceste categorii de agenţi economici au dreptul de a traversa frontiera în regim prioritar, fiind supuşi unui număr redus de controale şi formalităţi. Facilităţile respective se aplică faţă de companiile cu un nivel sporit de credibilitate şi au ca scop promovarea conformării voluntare la respectarea legislaţiei vamale. Măsura va contribui la fluidizarea procedurii de traversare a frontierei, evitarea aglomerărilor din posturile vamale şi sectoarele aflate în proximitatea acestora, ceea ce va îmbunătăţi indicatorii de performanţa la capitolul trafic transfrontalier.

Actualmente circa 60 de agenţi economici beneficiază de proceduri vamale simplificate şi pot solicita traversarea frontierei în regim prioritar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?