X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Corman: Succesele Republicii Moldova pe calea integrării europene ar fi fost imposibile fără suportul partenerilor europeni

4 iun. 2014,, 11:50   Politică
4313 7
Foto: noi.md
Succesele Moldovei pe calea integrării europene ar fi fost imposibile fără suportul partenerilor europeni, inclusiv al Poloniei. Declarația a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Igor Corman, în cadrul întrevederii cu mareşalii Sejmului şi Senatului Poloniei, Eva Kopacz şi Bogdan Borusewicz, în cadrul vizitei la Varşovia cu ocazia festivităţilor dedicate aniversării a 25-a a primelor alegeri libere din Polonia.

Potrivit agenției "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului, spicherul moldovean a menţionat că "cuvîntul solidaritate are un sens deosebit în Polonia, iar poporul polonez a dat dovadă de solidaritate şi faţă de Republica Moldova".

"Ceea ce s-a întîmplat în Polonia în anul 1989 şi ceea ce a urmat reprezintă un exemplu de inspiraţie pentru poporul moldovenesc", a spus spicherul.

Potrivit lui, Acordul de asociere RM-UE, care urmează a fi semnat la 27 iunie, va fi ratificat de Parlament pînă la finele sesiunii de primăvară.

"Ne-am bucura ca şi statele membre ale Uniunii Europene să facă acelaşi lucru, în semn de solidaritate şi sprijin", a menţionat Corman.

Eva Kopacz a dat asigurări că Moldova poate conta pe susţinere din partea Poloniei şi a promis să vizitele în toamnă Chişinăul.

Bogdan Borusewicz a menţionat dinamizarea relaţiilor dintre cele două state şi a comunicat că la mijlocul lunii iunie va participa la un forum economic la Bălţi.

La întrevederea cu copreşedintele Adunării Parlamentare moldo-polone, Andrej Halicki, s-a discutat și despre următoarea reuniune a Adunării Parlamentare, care va avea loc în perioada 17-19 septembrie curent la Cracovia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?