X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Avocat: Adriana Bețișor și Adrian Băieșu, bănuiți într-un dosar de escrocherie și abuz de serviciu

23 ian. 2020,, 08:45   Societate
8514 2

Pe numele Adrianei Bețișor și a lui AndreiBăieșu, doi dintre procurorii care au investigat materialele legate de frauda bancară, a fost pornit un dosar penal pentru escrocherie, abuz de serviciu și participare în cadrul unui grup criminal organizat, spune avocatul Ion Crețu.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Din spusele avocatului, Bețișor și Băieșu sînt cercetați penal în urma unei plîngeri la Procuratură, depusă de către el și alți colegi de-ai săi avocați.

Potrivit lui Crețu, prima plîngere în privința celor doi procurori a fost depusă pe numele fostului procuror general interimar Dumitru Robu, pe data de 13 noiembrie 2019. Aceasta însă a fost transmisă de la Procuratura Generală la Procuratura Anticorupție, apoi de la Procuratura Anticorupție înapoi la Procuratura Generală, iar ulterior, la Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, fără a fi pornită vreo investigație timp de aproape o lună.

În luna decembrie, din spusele avocatului, cînd la conducerea Procuraturii Generale a venit Alexandru Stoianoglo, deja în adresa acestuia a fost depusă o altă plîngere, în care avocații l-au sesizat pe noul procuror general că nu se întreprinde nicio acțiune în privința plîngerii precedente, iar ulterior, a fost pornit și dosarul penal.


Ion Crețu declară că în plîngerea pe care au depus-o la Procuratură aceștia arată cum cei doi procurori ar fi falsificat și ascuns anumite probe din dosarele legate de așa-zisul „furt al miliardului”.

Informația nu a fost deocamdată confirmată de reprezentanții Procuraturii Generale. Pe parcursul zilei de mîine vom solicita replicile persoanelor vizate în declarațiile lui Ion Crețu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?