X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Premierul Iurie Leancă a marcat un an de la crearea coaliţiei proeuropene în localitatea sa de baştină

2 iun. 2014,, 11:59   Societate
3815 1
Foto: facebook.com
Prim-ministrul Iurie Leancă a marcat împlinirea unui an de la crearea Coaliţiei de Guvernare Pro-Europeană şi de la învestirea în funcţia de şef al guvernului în localitatea sa de baştină, Cimişlia.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă la Guvernului, premierul a participat sîmbătă la o discuţie publică, unde a vorbit despre situaţia actuală din ţară, evoluţiile din regiune şi principalele realizări ale executivului.

"Am venit să vă ascult problemele şi abordările, astfel încît pînă la finele anului să ne ajustăm politicile şi să facem aşa ca oamenii să fie mai împliniţi şi să aibă încredere că, într-o perspectivă apropiată, copiii lor îşi vor găsi fericirea aici, acasă, şi nu în străinătate", a subliniat Iurie Leancă.

În contextul realizării reformelor, prim-ministrul a menţionat că acestea au fost demarate în septembrie 2009, de guvernul condus de preşedintele PLDM, Vlad Filat, fiind astfel puse bazele pentru schimbări cardinale pe termen mediu și lung.

"Reformele începute în anul 2009 au asigurat o creştere economică de peste 20% în ultimii patru-cinci ani şi un PIB majorat, investiţiile în agricultură au fost triplate, subvenţiile de stat pentru fermieri au fost de 7,5 ori mai mari decît în opt ani de guvernare comunistă, am asigurat nouă sisteme mari de irigare pe tot teritoriul ţării", a subliniat Iurie Leancă.

Potrivit lui, pînă la finele anului, vor fi încheiate 16 proiecte de reabilitare a drumurilor naţionale din Fondul rutier.

"Aproape 17 mii de km de drumuri naţionale, locale şi intravilane au fost reabilitate din 2009. Fondul rutier a crescut în acest an la 1,33 de miliarde de lei, comparativ cu 2009 – 241 de milioane de lei", a spus Iurie Leancă.

Premierul a răspuns la întrebările oamenilor, care au vizat securitatea rutieră, în special decesele în urma accidentelor de circulaţie, lupta cu corupţia, asigurarea cu locuri de muncă, modernizarea grădiniţelor şi a şcolilor, dezvoltarea economiei şi proiectele de susţinere a fermierilor.

Guvernul condus de Iurie Leancă a fost învestit în funcţie pe data de 31 mai 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?