X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Miсhalko: UE solicită investigarea furtului miliardului

19 ian. 2020,, 17:01   Politică
4203 0

UE este inclusă în proces. Au fost create grupuri comune, au fost adresate interpelări statelor membre ale UE. Vom cere în continuare ca această anchetă să fie finalizată.

Despre aceasta a declarat, în cadrul programului „Vinerea cu Anatolie Golea” Peter Miсhalko, ambasadorul UE în Moldova, transmite NOI.md cu referinţă la enews.md

- În primul rînd, vreau să spun că cetățenii moldoveni știu foarte bine că UE face tot posibilul pentru a-i sprijini. UE a insistat întotdeauna și va insista asupra unei investigații ample privind furtul miliardului. Și astfel încît cei care au făcut acest lucru să fie urmăriți penal, iar fondurile să fie recuperate.
- Din păcate, vedem că există o încercare de a transfera responsabilitatea pentru astfel de cazuri grave, responsabilitatea pentru probleme nerezolvate pe seama partenerilor externi.
- Și UE este pregătită să asiste Moldova în acest proces?
- UE este deja inclusă în proces. Au fost create grupuri comune, au fost adresate interpelări statelor membre ale UE. Este foarte important ca inițiativa să vină din partea Republicii Moldova. Vom spera și vom cere ca această activitate să continue”, a spus Miсhalko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?