Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Kadîrov a recunoscut participarea cecenilor la luptele din Ucraina

2 iun. 2014,, 02:03   Externe
8664 6
Fotо: polit.ru
Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că la luptele din sud-estul Ucrainei iau parte 14 voluntari din Cecenia. Declarația a fost făcută de Kadîrov în cadrul unei emisiuni televizate.

"Acolo, conform calculelor noastre, se află doar 14 ceceni. Dar ce se va întîmpla dacă vom trimite un batalion? Recomand autorităților ucrainene fasciste să nu spună că sîntem teroriști, extremiști. Cecenii nu au fost niciodată teroriști și extremiști", - a declarat Kadîrov. Printre voluntarii din Cecenia, care iau parte la luptele în partea de sud-est a Ucrainei este un fost angajat al "căruiva batalion. Nu sînt sigur, batalionul "Vostok" sau "Sud", - a declarat Kadîrov.

Liderul cecen a subliniat faptul că originarii din Republica Cecenă au decis să meargă de bunăvoie în Ucraina: "Noi nu i-am detașat, ei nu sînt din rîndurile noastre". Să dea ordine într-o asemenea situație poate doar președintele Rusiei, Vladimir Putin, comandantul suprem al Forțelor Armate. "Noi așteptăm ordinul. Dacă va fi un ordin, îl vom executa cu plăcere, pentru ca ostașul - este un apărător al poporului, al Patriei. Noi sîntem infanteriști, soldați ! Noi am dovedit în mod repetat că sîntem patrioți demni ai marelui stat Rusia. Dacă va fi un ordin, bineînțeles, vom merge, și atunci mass-media din Ucraina, cu siguranță va avea despre ce să vorbească", - a declarat Kadîrov.

Anterior, liderul cecen, Ramzan Kadîrov a declarat că informațiile privind detașamentele militare din Cecenia luptă în partea de est a Ucrainei nu corespund realității. "În conflict nu participă nici "militari din Cecenia" și nici "coloane militare cecene". Kadîrov însă nu a negat participarea, din proprie inițiativă, a unor originari din Cecenia la conflictul din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?