X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Poroșenko intenționează să finalizeze către jumătatea lunii iunie operațiunea militară

31 mai. 2014,, 14:15   Externe
10207 17
Foto: mignews.com
Operațiunea militarilor ucraineni în partea de sud-est a țării, pe care mass-media oficiale ale Ucrainei o numesc operațiune antiteroristă, poate fi finalizată pînă la 14 iunie, potrivit "Vesti.ua", citînd o sursă apropiată de președintele nou-ales, Petro Poroșenko.

"Apoi – timp de trei luni să negocieze cu Moscova, pentru ca ea să înceteze să ajute republica populară Donețk și republica populară Lugansk. Însă rebelii așteaptă deznodămîntul mult mai devreme", - a precizat sursa.

Potrivit lui, în zilele următoare, trupele ucrainene vor începe operațiunea la Lugansk, iar pentru 4 iunie este programat asaltul Slaveanskului. " Întreaga operațiune trebuie să fie finalizată pînă la 14 iunie", - a spus el .

La sediul operațiunii anti-teroriste încă nu au confirmat că au un astfel de plan de acțiune .

În ajun autoproclamatele republici populare Lugansk și Donețk au făcut apel la comunitatea internațională pentru a le proteja de acțiunile militare ale noilor autorități .

Potrivit declarațiilor rebelilor, autoritățile ucrainene, împreună cu Statele Unite se pregătesc pentru "o totală baie de sînge pe pămîntul nostru".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?