X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputaţii au purces la examinarea proiectului de lege cu privire la limitarea imunităţii de deputat

28 mai. 2014,, 15:50   Societate
4575 0
Foto: noi.md
Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a discutat în cadrul şedinţei de miercuri proiectul de lege cu privire la introducerea modificărilor în Constituţie şi limitarea imunităţii de deputat.

Potrivit agenţiei "Infotag", unul dintre autorii proiectului, şeful comisiei, Veaceslav Ioniţă, este convins că aceste modificări sînt necesare, "deoarece, dacă deputatul a încălcat legea, el trebuie tras la răspundere".

Deputatul a amintit că odată el a încălcat regulile de circulaţie, dar poliţia a refuzat să-l tragă la răspundere din cauza imunităţii de deputat, „lucru incorect”.

Vicepreşedintele comisiei, liberalul reformator Vadim Cojocaru, a menţionat că limitarea imunităţii trebuie aplicată nu doar în privinţa deputaţilor.

"Trebuie examinată posibilitatea de limitare a imunităţii prim-ministrului, judecătorilor, guvernatorului Băncii Naţionale şi a altor funcţionari de stat", consideră Cojocaru.

În final, comisia a decis să creeze un grup de lucru pentru examinarea acestui subiect, şedinţa căruia urmează să aibă loc săptămîna viitoare.

Proiectul de lege cu privire la operarea modificărilor şi completărilor la Constituţie a fost înregistrat în Parlament la finele lunii octombrie. Acesta a fost semnat de 50 de deputaţi din coaliţia de guvernare. Potrivit documentului, din titlul articolului 70 al Constituţiei se exclude termenul „imunitate”, precum şi alineatul 3, potrivit căruia deputatul nu poate fi reţinut, arestat, verificat, cu excepţia cazurilor de reţinere în flagrant sau tras la răspundere fără acordul parlamentului, dar după audierea deputatului. Proiectul de lege a primit deja avizul pozitiv al Curţii Constituţionale, iar adoptarea acestuia este una dintre promisiunile electorale ale Partidului Liberal Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?