Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Unii furnizori nu respectă parametrii de calitate ai serviciilor de comunicații electronice din Moldova

27 mai. 2014,, 16:24   Economie
5243 0
Foto: korzh.net
Unii furnizori nu respectă parametrii de calitate ai serviciilor de comunicații electronice din Republica Moldova, transmite NOI.md cu referire la raportul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) privind rezultatele monitorizării parametrilor de calitate măsurate în trimestrul I al anului 2014.

Potrivit documentului, unii furnizori ai serviciilor de acces la internet fix au comis abateri de la valorile recomandate de autoritatea de reglementare pentru termenul de conectare a serviciului respectiv şi al celui de înlăturare a deranjamentelor în reţea. Aceşti furnizori au depăşit termenul de 14 zile pentru conectarea abonatului la serviciul de acces la internet şi nu s-au încadrat în limitele maxime de 24 şi 48 de ore, recomandate de ANRCETI pentru înlăturarea deranjamentelor în reţea.

În acelaşi raport se arată că în perioada respectivă doi furnizori ai serviciilor de telefonie mobilă nu s-au încadrat în limita valorilor recomandate pentru rata apelurilor către serviciul suport clienţi care au fost preluate în maximum 30 de secunde. Totodată, ANRCETI informează că a demarat procedura de sancţionare a peste 30 de furnizori, majoritatea dintre care prestează servicii de televiziune prin cablu, pentru faptul că aceştia nu-şi onorează obligaţiile de măsurare şi raportare a parametrilor de calitate a serviciilor respective. ANRCETI a stabilit valorile parametrilor de calitate a serviciilor menţionate mai sus prin hotărîrea Consiliului său de administraţie. Conform acestei hotărîri, furnizorii au obligaţia să măsoare trimestrial parametrii respectivi, să prezinte ANRCETI datele despre valorile acestor parametri şi ulterior să le publice pe propriile pagini web.

ANRCETI a publicat informaţiile privind asigurarea parametrilor de calitate a serviciilor publice de comunicaţii electronice măsuraţi de furnizori în trimestrul I al anului curent. Informaţiile respective au fost prezentate ANRCETI de către 101 furnizori activi pe piaţa serviciilor de comunicaţii electronice, 22 dintre care au publicat informaţiile date şi pe paginile sale web.

Informaţiile în cauză conţin valorile parametrilor de calitate recomandate de ANRCETI pentru un tip sau altul de servicii şi valorile măsurate de furnizori în perioada respectivă. Publicarea acestor date este o componentă a Campaniei de informare a consumatorilor de servicii de comunicaţii electronice, desfăşurată anul curent de ANRCETI, avînd scopul de a-i familiariza cu nivelul de calitate a serviciilor pe care aceştia le folosesc sau intenţionează să le achiziţioneze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?