Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Bulevardul Ştefan cel Mare va fi pavat cu diamante?

27 mai. 2014,, 13:35   Societate
5665 7
Foto: frocus.net
Reparaţia principalei străzi a ţării va costa o sumă record – 32 milioane de euro, scrie canal3.md.

Începutul lucrărilor este preconizat pentru luna iulie. Se cunoaște deja şi antreprenorul general al obiectului – aceeaşi companie care trebuia să dea în exploatare anul trecut strada Alecu Russo, însă a întîrziat cu termenele. Este remarcabil că este vorba despre o companie de peste Prut, cu care Primăria are relaţii vechi de colaborare. În total, la tenderul pentru reparaţia bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfînt au participat 6 companii din Italia, Bulgaria, Spania şi România.

Termenele de executare a lucrărilor sînt dure: doar un an. Reparaţia bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfînt ar putea începe în iulie. În paralel, vor fi reparate bulevardul Negruzzi şi strada Vasile Alecsandri. Proiectul reconstrucţiei prevede amenajarea trotuarelor, crearea parcărilor şi modernizarea iluminatului stradal.

La a doua etapă a proiectului vor fi reparate străzile 31 august, Alexandru cel Bun şi Tighina. Costul total al proiectului este de 32 de milioane de euro, dintre care 22 de milioane sînt oferite de băncile europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?