Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina începe PROCESUL DE RETRAGERE din CSI

27 mai. 2014,, 10:30   Externe
7688 33
Foto: mir24.tv
Ucraina începe procesul de retragere din Comunitatea Statelor Independente (CSI), informează "Ukrinform", cu referire la secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare (CSNA) al Ucrainei, Andrei Parubii.

"La reuniunea CSNA a fost adoptată nu numai decizia de a opri președinția Ucrainei în CSI, dar și a începe procesul de retragere din această organizație", - a spus Parubii.

Anterior, Kievul deja a declarat că refuză să exercite președinția CSI în 2014, după care această funcție a fost preluată de Minsk. La 25 aprilie Kievul a rechemat reprezentantul său permanent pe lîngă instituțiile coordonatoare ale Comunității, Ivan Buneciko.

Amintim că CSI a fost creat în decembrie 1991 de către șefii de stat din Federația Rusă, Belarus și Ucraina, prin încheierea acordului de la Belovejskaia Pușcia. După cîțiva ani în componența CSI, se aflau deja Azerbaidjanul, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstanul, Kîrgîzstanul, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan. În luna august 2009, Georgia s-a retras oficial din CSI, după războiul ruso- georgian din 2008. Iar în octombrie 2011 între membrii CSI a fost semnat un acord de liber schimb.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?