X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Kliciko: Baricadele din Piața Maidan vor fi demontate

26 mai. 2014,, 15:45   Externe
5673 3
Foto: tsn.ua
Fostul campion mondial la box Vitali Kliciko, ales duminică primar al Kievului, a declarat luni că Piața Maidan, simbolul mișcării de contestare proeuropene din Ucraina, și-a 'îndeplinit' misiunea și baricadele vor fi demontate, informează AFP.

'Baricadele și-au îndeplinit rolul și trebuie demontate. Kievul trebuie să revină la o viață normală', a afirmat el, într-o conferință de presă alături aliatul lui Petro Poroșenko, cîștigătorul alegerilor prezidențiale de duminică.

'Maidanul și-a îndeplinit obiectivul său cheie, am scăpat de dictator', a mai spus el, referindu-se la fuga și destituirea la sfîrșitul lunii februarie a președintelui prorus Viktor Ianukovici la sfîrșitul a trei luni de proteste în Piața Maidan, care s-au încheiat cu o baie de sînge în care au murit peste 100 de persoane. De atunci, Piața Independenței și o parte din bulevardul Hreșciatik sunt împînzite de baricade, de pneuri și pavele, care protejează o tabără de corturi păzită de milițiile de 'autoapărare'.

Vitali Kliciko a fost unul dintre liderii mișcării de contestare din Piața Maidan. El a renunțat la candidatura la alegerile prezidențiale în favoarea lui Petro Proroșenko și a candidat pentru postul de primar al Kievului.

Potrivit unui sondaj la ieșirea de la urne, el este creditat cu aproape 57% din voturi în urma alegerilor municipale de duminică, desfășurate în același timp cu alegerile prezidențiale.

Toate reformele vor începe la Kiev', a mai promis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?